Skip to main content

SM- ja Suomen Cup taiston kolmas kisaviikonloppu on taputeltu! Huikean hienot kisat takana. Keli ei hellinyt, mutta sitäkin suuremmalla syyllä kiitämme osaltamme kisajärjestäjiä ja erityisesti lippumiehiä, jotka myrskynkin keskellä pitivät huolen kuljettajien turvallisuudesta. Tornion Laivakankaan raviradalla on upeat puitteet kisojen järjestämiselle! Kiitos myös kaikille yhteistyökumppaneillemme, jotka mahdollistavat tämän suuren saattueen liikkumisen läpi Suomen maan. Kiitos Crane Hill Racingin huoltomiehille panoksesta tähän viikonloppuun!

Jesse Hottinen #145 näytti jälleen vauhtiaan Pro Lite- luokassa. Lauantaina eräsijoitukset 3 & 2, finaalista sijalle 2. Sunnuntaina eräsijoitukset 2 & 2, finaalista sijalle 4. Jesse sairasteli edellisissä kisoissa Kemijärvellä, josta hampaan koloon oli jäänyt voitonjanoa pistetilin kartuttamiseksi. Tornioon hän asetti selkeän tavoitteen kirkkaimmasta mitalista. Lauantaina ajo lähti kulkemaan mukavasti, vaikka Jesse totesikin, että rata oli erittäin raskas ajettava. Sunnuntaina keli oli haastava, mutta se ei haitannut Jesseä, joka kertoi, että rata tuntui mieleiseltä heti alkueristä lähtien. Finaalissa Jesse sai huonon lähdön, mutta pääsi kuitenkin nousemaan neljännelle sijalle. SM- pistetilin mukaisesti Jesse on nyt sijalla neljä, vain yhden pisteen päässä kolmosesta ja neljän pisteen erolla kakkosena olevasta. Kaikki on siis vielä mahdollista, joten kauden viimeisestä kisaviikonlopusta on tulossa ratkaiseva ja jännittävä! Ensi viikonloppuna edessä Oulun kansallinen snowcross-kilpailu, josta Jesse lähtee tavoittelemaan Stadion mestaruutta! Jesse haluaa kiittää koko tiimiä hienosta viikonlopusta ja kaikkia yhteistyökumppaneita, jotka ovat menossa mukana.

Pieti Puhakka #168 koki Torniossa melkoista tuulta ja tuiverrusta PRO- luokassa. Lauantaina omista ryhmistä eräsijoitukset 4 & 3. Last Chance erästä Pieti taisteli sijalle kuusi. Finaalista kaatumisen myötä sija 14. Sunnuntaina eräsijoitukset 4 & 3, Last Chance erästä komeasti sija 2. Finaalista sijoitus seitsemänneksi. Pieti koki viikonlopun haastavana oman ajamisensa ja kelien osalta, eikä ollut erityisen tyytyväinen viikonlopun suorituksiin, mutta totesi kotikylän lumettomuuden vuoksi olleen oikein mukava ajaa molempina päivinä muiden erien lisäksi Last Chance- erät. Hän naureskeli, että saipahan kerrankin ajaa koko rahan edestä. SM- pistetilanteessa Pieti on nyt seitsemäntenä, vain muutamien pisteen erolla viidennen ja kuudennen kanssa, eikä mitään ole kansiin kirjoitettu, sillä kärkikolmikon tulee onnistua kauden viimeisenä kisaviikonloppuna pitääkseen sijoituksensa. Pieti haluaa kiittää järjestäjiä onnistuneista kisoista, sekä koko teamia ja sen mekaanikkoja, yhteistyökumppaneita ja kannustajia tuesta. Oulusta lähdetään hakemaan onnistumista tälle kaudelle, jossa jaossa Stadion Snowcrossin mestaruus!

Oskari Laamanen #868 hurjasteli jälleen Junior 14-16- luokasta komeat pisteet säilyttäen SM-taiston kärkipaikan. Oskari ajoi ensimmäisestä ja toisesta erästä voittoon ja finaalista sijalle 2. Oskari kertoi, että kisa oli kaikin puolin hyvä ja onnistunut kokonaisuus. Hän oli tyytyväinen suoritukseensa ja Tornion kisajärjestelyihin, mutta hieman hammasta kolotti hopea. Oskari totesi, että edellisenä viikonloppuna treeneissä sattunut kaatuminen vaivasi kyljessä, jossa lihakset olivat ottaneet osumaa sen verran kovasti. Kivusta huolimatta huikeaa taistelua Oskarilta ja upea sijoitus! Onnea Oskarille koko Crane Hill Racingin puolesta podium-paikasta!

Otto Tukiainen tyylitteli sunnuntai- aamuna Mini Junior 9-11- luokan karsintaerien sijat 6 & 5, finaalista sija 9. Otto kertoo, että kisoista jäi hyvät fiilikset. Rata oli hauska ajaa, ja hän totesikin, että mukava kun heidän luokkansa sai kerrankin ajaa koko täyspitkän kisaradan. Otto kertoo ajaneensa kisan tällä kertaa viimevuotisella menopelillä, eikä malta odottaa tulevia Oulun Stadion Snowcrosseja!

Luka Tukiainen #48 ei päässyt Torniossa ajamisen makuun Junior 11-14- luokassa. Luka lähti harjoituksiin kokeilemaan miltä ajaminen tuntuu viikon sairastelun myötä. Kisat jäivät lyhyeen kun Luka päätti laittaa kelkan parkkiin harjoitusten jälkeen. Vointi ei ollut vielä helpottanut, joten keho ei sallinut ajaa. Viikonloppu menikin varikolla ja kilpailupaikalla kavereiden kanssa hauskaa pitäen, ja lajista katsomosta käsin nautiskellen. Nyt Luka keskittyy tervehtymiseen, jotta pääsisi jo Oulussa rälläämään!

Juuso Vuori #17 näytti viikonloppuna kasvavaa vauhtiaan! Junior 11-14- luokassa Juuso sijoittui ensimmäisessä karsintaerässä viidenneksi, jonka jälkeen harmillinen keskeytys kaatumisen myötä. Toinen erä alkoi hyvin, mutta viimeisellä kierroksella Juuso putosi kelkan kyydistä vastapatin myötä selälleen, ja hoitohenkilöstö suositteli käymään samantien kuvauttamassa kolhut Kemissä sairaalassa. Kaikki oli onneksi kunnossa, ja selvittiin säikähdyksellä. Juusoa hieman harmitti kun ei päässyt kauden parhaan eränsä jälkeen jatkamaan kilpailua, joten nälkä jäi kytemään, ja Juuso nähdään jälleen ensi viikonloppuna Oulun kisoissa, joista Juuso haluaa lähteä hakemaan mahdollisimman hyviä eriä.

Jonna Simontaival #733 oli sivussa naisten luokan taistosta Tornion kilpailujen osalta. Niskan retkahdusvamma on estänyt treenaamisen, ja Jonnan tavoitteena on ajaa seuraavan kerran tulevana viikonloppuna Oulussa. Jonna kertoo lähtevänsä kokeilemaan kestääkö niskat nyt, kun fysioterapan avulla on pyritty nopeuttamaan niskojen paranemista vahingon jälkeen. Suomen Cup- pistetaiston osalta peli on pelattu, mutta nyt lähdetään hakemaan onnistumisia kauden kahdesta viimeisestä yksittäisestä kilpailusta.

Veteraani- luokan kuljettajamme Kalle Laamanen on poissa koko loppukauden Paljakassa sattuneen onnettomuuden vuoksi. Kalle toivottaa koko tiimille tsemppiä kauden viimeisiin kilpailuihin!

Tiimipäällikkömme Petri Tukiainen oli erittäin tyytyväinen Tornion kisoihin. Hän toteaa, että luontoäiti antoi parastaan taivaan täydeltä, joten kisat jäivät mieleen, ja hän kiittääkin järjestävää tahoa, jotka jaksoivat koko kisaviikonlopun raskaasta kelistä huolimatta hoitaa tehtävänsä mallikkaasti. Loppukevennyksenä Petri kokoaa kisaviikonlopun rallikansan tyyliin:
”The race was ok but the brakes was bad. Next time lets go good thank you!”

Kuvan mahdollinen sisältö: taivas, ulkoilma ja luonto